img

Руснаците пускат своя суперкола! Вижте лимитираната серия! снимки и видео

/
/
/
873 Views

Интересът към този суперкар е не само защото той е руски и е достатъчно мощен, а и заради, необичайното за такъв тип автомобил, разположение на двигателя. Руският суперкар се нарича Flanker F и е разработен с помощта на дрифт пилота от Evil Empire Сергей Кабаргин.

Именно състезателят дава идеята за този автомобил и активно участва в реализацията ѝ. Интересното е, че Flanker F е оборудван с V-образен осемцилиндров двигател с работен обем от 7.6 литра и с мощност 640 конски сили. Моторът, който е изцяло руска разработка (цилиндри Mast Motorsport, всмукателна система Plazmaman Pro Series и електронен блок GoshaTurboTech) се монтира отпред.

Руснаци създадоха суперкар! (ВИДЕО)

Първоначално концепцията и самият агрегат са разработени от руснаците и предложени на датската компания Zenvo, но датчаните се отказват от подобен автомобил. Руснаците решават да направят и купето сами, но понеже всичко е конструирано за Zenvo, формите доста наподобяват тези на датските спортни коли.

Предноразположеният двигател предава момента на задните колела през петстепенна скоростна кутия, окачването е алуминиево, а каросерията е от карбон и кевлар. Идеята за предно разположение на двигателя идва от задължителното условие за такива коли при участието им в дрифт сериите D1GP, RDS и Formula Drift.

Единственият към момента екземпляр е готов и вече премина първите си изпитания. Серийно производство обаче едва ли се очаква, защото колата трябва да получи много сертификати от краш тестове и т.н., а и надали ще се намери инвеститор, готов да поеме това бреме, имайки предвид трагичната участ на Фоменко и неговата Marussia.

Източник: ФАКТИ
It is main inner container footer text
Екипът на iNFOBurgas не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е не всяка статия да е 100% истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.