img

Николай Василев: Пенсионерите са много по-добре.

/
/
/
269 Views

Правителството отпуска близо 2 млрд. лева  в помощ за пенсионери, безработни, лекари и туризъм. Ще ни избави ли новият пакет от социално-икономически мерки от бедствието в икономиката?

„Голяма част от тези мерки са просто социални раздавания, които можеха да се случат всяка година без криза или пандемия“, заяви икономистът и бивш министър на икономиката Николай Василев пред Bulgaria ON AIR.

Според него никой в публичния сектор не е пострадал от кризата. Получават си своите заплащания за сметка на данъкоплатците. А губещите били хората с бизнес.

„Икономиката ще спадне примерно със 7%, а спрямо миналата година пенсиите са увеличени с 6,3%. Пенсионерите са много по-добре, много повече пари отиват за пенсии тази година. Тези пари трябваше да бъдат насочени към работещата част на икономиката – да се спасяват бизнеси и работни места“, коментира бившият вицепремиер.

Той посочи, че след 20 години средната пенсия ще е 1000 лева и пак ще казваме, че е много по-ниска от германската. „Моят въпрос като икономист е: Защо първо на пенсионерите?“, настоя Николай Василев.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text