img

Дърво-чудо: Ражда 14 000 домата, или 1,5 тона

/
/
/
1089 Views

Необичайното растение представлява хибрид с добре развита способност за интензивно образуване на издънки.

На височина може да достигне до 4 метра и повече, а размерът на короната – до 40-50 кв. метра.

Годишната реколта от Спрут F1 е фантастична – около 14 000 домата с общо тегло около 1,5 тона. Основните особености на този сорт домати е огромната му способност да се развива, богатата реколта и устойчивостта срещу болести.

С този трик доматите ви ще станат убийствени и съседа ви ще се пръсне от яд

Генетически е заложено коренната му система да е мощна, а повърхностният листен апарат да е добре развит. Всяка чепка от хибрида Спрут F1 дава около 5-6 плода със средно тегло 100-160 грама.

Доматите имат кръгла форма, месести са и сочни. Вкусовите им качества са отлични. Процесът на растеж на доматеното дърво средно продължава 1-1,5 година.

доматено дърво1

Добрата новина е, че този сорт домати може да се отглежда както от професионалисти, така и от любители градинари. В обикновен парник за 3 летни месеца може да се получи достатъчно високо растение, което да донесе за сезона около 10 кг домати. За оптимално развие е препоръчително растението да бъде добре подхранено с минерални соли.

Когато садите домати – поставете това в дупката

Когато дървото се отглежда под открито небе, реколтата е по-слаба.

Доматеното дърво Спрут F1 е чудо на селекцията, което може да бъде отгледано от всеки човек. Необходими са само грижа, търпение и ентусиазъм. Растението е прекрасно на вид, а плодовете му са сочни и вкусни

Източник profit.bg

1 Comments

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text