img

Война с мафията: Конфискуват палатите на най-богатите бизнесмени

/
/
/
218 Views

Палати, придобити с „мръсни пари“ в най-богатите квартали на Лондон, могат да бъдат изземвани и превръщани в достъпни места за жилищно настаняване, според планове за разправа с олигарсите на кметството на британската столица.

Лондонското кметство има амбициозен план срещу олигарсите, които използват богати квартали като Белгравия, Найтсбридж и Мейфеър за пране на пари.

Контролираното от лейбъристи кметство проучва възможността от въвеждане на задължителни поръчки за покупки в крайни случаи, когато установи, че имотите не се използват за заявената цел.

Това е част от усилията на градските власти в борбата с репутацията на столицата като европейски център за пране на пари.

Планът обаче е изправен пред много пречки, включително липсата на прозрачност по отношение на собствеността върху имотите и липсата на проверки за регистрацията на компаниите.

Властите обаче твърдо са решени да използват конфискувани имоти, за да се помогне за съкращаване на списъка с чакащи за жилищно настаняване хора.

Броят на имотите в Лондон, регистрирани на собственици от Русия и остров Джърси, се е увеличил съответно с 1 200% и 300% от 2010 година насам.

Руснаци, обвинявани в корупция или връзки с Кремъл, са закупили имоти на стойност около 430 милиона паунда в централен Лондон след 2016 година – повече от всяка друга част на Обединеното кралство, показват данни на „Трансперънси интернешънъл“.

It is main inner container footer text
Екипът на iNFOBurgas не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е не всяка статия да е 100% истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.