img

Убийството на 2-месечното бебе или… защо изобщо раждат деца?!

/
/
/
512 Views

Сигнали срещу семейството, в което беше убито бебе на 2 месеца в старозагорското село Хрищени, са били подавани още през 2018 г.

 

При тежкото престъпление 31-годишен мъж уби двумесечния си син в Старозагорско. Мъжът е задържан, като по информация на bTV двамата с жена му първоначално се опитали да прикрият убийството.

Семейството има още четири деца.

В официален отговор от Агенция Социално подпомагане и отдел Закрила на детето е посочено, че първите сигнали за нередности са подадени още през 2018 г. Тогава била направена проверка, но не са открити нередности.

 

През 2020 г. майката декларирала, че няма условия да гледа децата, защото биологичният им баща е в затвора, а тогавашният ѝ съжител не желаел да се грижи за тях. Тогава жената не разполагала с жилище, в което да отглежда децата и те били отведени от институциите.

По-късно две от децата били върнати в семейството, като родителите им били включени в програми на общността, посещавали и курсове за подобряване на родителския капацитет.

За случилото се с новороденото момченце от Закрила на детето научават в деня на убийството. Дотогава социалните не са имали сигнали за насилие.

It is main inner container footer text
Екипът на iNFOBurgas не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е не всяка статия да е 100% истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.