img

Сърцераздирателната история на жена, която е загубила паметта си и плаче всеки път, когато разбира, че се е развела

/
/
/
1664 Views

Краткосрочната загуба на паметта е рядко, но опустошително състояние. Тя може да бъде причинена от редица фактори – от злоупотребата с наркотици и алкохол, от наранявания на главата, при хронични заболявания или при забавено развитие. За съжаление, често това състояние е и неизлечимо.

Порфирията е само една от причините за моментна загуба на памет и засяга около 1 на всеки 10 000 души. Това е наследствено заболяване на черния дроб, при което организмът не произвежда достатъчно хемоглобин. Образуват се вещества, наречени порфирини, които влияят негативно върху кожата или нервната система.

29-годишната рускиня Вероника Мещерякова страда от остра порфирия, което означава, че тя изпитва по-тежките симптоми на заболяването, като краткотрайната загуба на паметта е един от тях.

http://babaznae.com/wp-content/uploads/2019/02/memoryloss.jpg

Местна телевизия показа кадри как младата жена плаче, след като и е била съобщена новината за развода. Майка ѝ също изглежда обезсърчена, че има задължението да казва на дъщеря си, че се е случило толкова ужасно нещо. Паметта на момичето обаче няма как да се върне.

В резултат на заболяването си, Вероника не помни, че със съпруга ѝ са разведени от две години. Всяка вечер тя очаква той да се прибере вкъщи, но той така и не си идва. Това означава, че майка ѝ трябва да ѝ съобщи новината. Нещо, което не е никак лесно, а и не става по-лесно с всеки изминал път.

Мещерякова се омъжва преди симптомите на заболяването ѝ да се развие, но знае, че го е имала преди загубата на паметта. Всъщност, преди няколко години претърпява операция с надеждата, че това ще помогне за облекчаване на някои от симптомите, но без успех. Сега, освен че забравя някои от най-важните подробности за собствения си живот, Мещерякова също страда и от частична парализа.

Майката на Вероника е уредила тя да има физиотерапевтични процедури, но се надява, чедъщеря ѝ ще проходи отново някой ден.

1 Comments

Comments are closed.

It is main inner container footer text
Екипът на iNFOBurgas не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е не всяка статия да е 100% истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.