img

Добавете това като варите яйцата и ще ги обелите за нула време

/
/
/
80 Views

С наближаването на великденски празници всеки започва да мисли за боядисването на яйцата.

 

Ако имате лош спомен от предходни години, в които беленето на яйцата се е оказало истинско предизвикателство, вероятно вече се замисляте как да направите процеса по-лесен.

Всъщност, не трябва да съжалявате, че сте срещнали трудности, тъй като това говори, че яйцата са били пресни.

Не е задължително обаче да ползвате стари яйца, за да може да ги обелите лесно. Има начин и пресните яйца да се обелят бързо.

Как трябва да се варят яйцата, за да се белят лесно?

Добрата стара сода за хляб, която използвате за какво ли не, се оказва перфектният помощник за по-лесното белене на яйцата.

Тя кара черупките да се отделят сами и на големи части от твърдо сварените яйца, а не да ги премахвате частичка по частичка заедно с част от самото яйце.

Добавянето на сода за хляб във водата, в която ще варите яйцата,  е много ефективно решение за бързо и лесно белене на твърдо сварените яйца, без да съсипете белтъка и той да остане по черупката им.

И нещо друго много важно – винаги варете яйцата, като ги поставяте във врящата вода, а не в студена. Не пропускайте да ги извадите от хладилника по-рано, за да са със стайна температура и да не се пукнат, когато ги пуснете ледени във врящата вода.

Между другото, не е добра идея и да ги пускате с ръката си директно във водата. Първо, парата може да ви изгори, и второ – може да се изпръскате с вряща вода. Също така яйцата могат да се ударят в стените на съда, в който ще се варят, и да се счупят.

Ето защо е важно да ги слагате едно по едно във водата, използвайки лъжица, най-добре решетъчна.

Сварените и все още парещи яйца трябва да изплакнете с ледена вода. Тя свива белтъка и яйцата се белят много по-лесно.

Почукайте леко яйцето, без да го чупите, по твърда повърхност, след което започнете да го белите от по-широката страна, където има въздушен джоб, правещ обелването или поне започването му много по-лесно.

Ако сте по-сръчни, може да използвате трика с лъжичката за лесно белене – започвате от по-дебелия край, където е въздушният джоб, подпъхвате лъжичката и си помагате с нея за отстраняване на черупката.

It is main inner container footer text
Екипът на iNFOBurgas не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е не всяка статия да е 100% истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.