img

Шефът на ГДБОП се извини: Купихме нова врата на семейството

/
/
/
658 Views

– По време на акцията срещу бруталната банда за имотни измами, рекет и лихварство на Мето и Трайчо влязохте на грешен адрес. Семейството няколко дни излиза пред медиите и казва, че има намерение да ви съди, защото сте ги стресирали. Докъде стигна проверката по случая?

– Искам в качеството ми на директор на ГДБОП да поднеса моите извинения на семейството. В деня на операцията, когато се е случило това, началникът на отдела, провеждащ акцията, е бил при хората и също се е извинил. Доколкото знам от него, те първоначално са приели извиненията. Извикахме и ключар, който да оправи вратата временно, докато се монтира новата, която платихме с лични средства.

Наистина грешката е наша. В конкретния случай участие в операцията сме взели ние като водеща структура, включително и служители на Охранителна полиция на СДВР. Проверката тече и когато приключи и стане ясно кой конкретно е допуснал грешка или е извършил по-тежко нарушение, ще му бъде взета дисциплинарна отговорност. Ако пък се докаже, че има извършено престъпление, материалите ще бъдат докладвани в прокуратурата.

– Това не е първият случай на грешка. Преди години барети бяха влезли в жилището на Човека глас Краси Аврамов, а техни колеги избиха вратата на семейство пенсионери. Кога се случват такива грешки?

– Вижте, когато човек работи, се случва да греши. Който е виновен и си е превишил правата, ще си понесе отговорността. Като човек мога да ви кажа, че на никого няма да му е приятно да влязат в дома му. Като служител обаче искам да споделя и че на нас също не ни е приятна тази ситуация. Още повече на колегите, които работиха дълго по тази брутална група на Мето и Трайчо. Мога да ви кажа, че бандата влияеше на цялата оперативна обстановка в региона и то години наред. Сега този инцидент помрачи резултатите на колегите, а те са много сериозни, сами виждате.

Прочети цялото интервю в ЛУПА БГ

It is main inner container footer text
Екипът на iNFOBurgas не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е не всяка статия да е 100% истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.