img

Чували ли сте за дървото с кози в Мароко!? Ето каква е истината за него

/
/
/
1166 Views

Може би много от вас, които обичат да пътуват и се вълнуват от екзотичните дестинации като Мароко, знаят за т.нар. “дърво с кози”. То се намира на пътя между Маракеш и Есауира и представлява много кози, които са се покатерили върху него, за да се хранят.

Набързо се разчу за него и гледката беше обявена за феномен. В продължение на години хиляди туристи са го посещавали, за да се “убедят” на живо, че то съществува. Разбира се, гледането е безплатно, ама снимането е с пари. Няма безплатни лайкове…

https://brato.bg/wp-content/uploads/2019/04/morocco.jpg

Находчиви мароканци изкарваха пари от цялата работа, но винаги има едно голямо НО. Оказа се, че цялата работа е нагласена и въобще не наблюдаваме природен феномен. Вечер “далавераджиите” прибирали животните в кошарите, а сутрин, още преди зазоряване ги изкарвали и ги “качвали” върху дървото.

Цялата схема била изпипана до съвършенство. Може би се чудите – ами, ако някоя коза се умори и реши да слезе от дървото? Хитрите мароканци са измислили решение на този проблем.

Все пак трябва да отбележим, че в Мароко наистина има кози, които се катерят по дърветата Арган, но не прекарват целия си ден там. Находчиви мароканци забелязали, че козите предизвикват голям интерес в туристите и решили да поддържат атракцията жива максимално дълго време..

1 Comments

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text