img

Хищната хиена Петра с разкрития за Преслава: Красиво момиче, но не е тя

/
/
/
12234 Views

Петра проговори за колежките си в поп фолк бранша. Името на певицата е емблематично в историята на родния поп фолк. Тя е една от основателките му, а една от най-популярните й песни „Хищна хиена“, не само че я изтреля за едно денонощие на върха, но и предначерта съдбата й.

Петя Атанасова, както е истинското име на Петра, е родена на 8-ми октомври 1963-та година в Хасково в семейството на гръцки емигранти. Завършва руска филология в Санкт Петербург, където работи с руски музиканти. След дипломирането си работи като учителка в Хасково, където създава и музикална група. Кариерата й се развива с „Пайнер“ в периода от 1998-ма до 2002-ра година. През 2003-та година тя се прехвърля в „Съни Мюзик“. Впоследствие Петра заминава за Кипър. Връща се в България през 2009-та година и пуска още няколко парчета като самопродуциращ се изпълнител.

В личен план животът й прилича на истинска приказка. От първия си брак със Стефан Цирков тя има две дъщери. По-късно двамата се разделят. Днес Петра е щастливо омъжена за гръцкия бизнесмен Димитрис, с когото вече повече от 15 години живее в Кипър.

Творчески години

Певицата не крие, че й лиспват активните творчески години. „О, да, разбира се, че ми липсват. Често ме питат даже дали се страхувам, че ще бъда забравена, а аз винаги отговарям по един и същи начин – може да бъде забравен само този, който не е оставил следа след себе си. По принцип съм рок певица, но моята ниша в поп фолк попрището и до ден-днешен не е запълнена.

Текстовете на песните ми са много социални, гротескни, осмиващи времената, в които живеехме, като един огледален образ на емоциите на всички и на това, което се случваше около нас“, казва Петра, пише show.blitz.bg.

Певицата много иска тя и нейните колеги да не бъдат забравяни, въпреки че ретро партита са актуални и днес. „Макар че има една такава тенденция в България, че когато минеш, да речем, 45 години, големите музикални компании, свързани не само с поп фолк жанра, а изобщо, сякаш те оставят в забвение. Не е правилно и много ми се иска за всички тези изпълнители да има някаква реабилитация.

В другите страни това се цени, уважават си изпълнителите. Как нито една от тези звезди, например в съседните Сърбия и Турция, не бе забравена, не преустанови кариерата си, а в нашата страна това се случва с лека ръка.

Изпълнителите с годините трупат рутина и могат да направят много по-ефектно и голямо шоу, отколкото са способни по-млади певци“, споделя Петра.

Сценично поведение

Тя казва също, че е разочарована от държанието на по-младите си колежки на сцената. „Това ми е било пред очите и няма как да не го призная. Сега какво – лъскав клип, модерно парче, задължително с рап елементи в него, но и други неща… Неотдавна в България попаднах на парти с участието на актуални звезди на поп фолка, не искам да споменавам имена… Изведнъж тя се обръща с гръб към публиката, придърпа си бикините, вдига си полата, оправя се и се обръща отново, разговаря с диджея, което е абсолютно недопустимо за един изпълнител. Накратко – сценично поведение нула!

Добре, прекрасно е, че повечето имат социален статус, възхищавам им се на грижите по външния вид, но много неща липсват“, категорична е поп фолк изпълнителката.

Петра споделя, че е против прекалените пластични интервенции, към които голяма част от колежките й прибягват. „Уважавам всичките си колеги, знам какъв труд полагат, за да изглеждат добре. Но не одобрявам прекалените интервенции… както се получи наскоро – чувам гласа на Преслава, очаквам да видя Преслава, а изведнъж не се появява тя… Красиво момиче, но не е тя. Превърнахме се в Холивуд 2“, казва хищната хиена на поп фолка и допълва, че тя не се е подлагала на никакви пластични интервенции засега.

kliuki.ws

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text