img

Студът нахлува в България: Анастасия Стойчева предрече кошмарна седмица

/
/
/
66 Views

Много динамично време ни очаква през почивните дни и следващата седмица. Това съобщи  дежурният синоптик в НИМХ Анастасия Стойчева.

Следващата седмица облачността често ще е значителна, в понеделник отново на много места ще се заоблачи и ще започнат нови валежи. Значителни количества валежи се очакват на места в Южна България.

 

Вероятността за дъжд е най-голяма към четвъртък-петък, когато отново очакваме да преминават атмосферни смущения. Тогава, след временно повишение във вторник-сряда, температурите отново ще поемат надолу. Ако във вторник и сряда дневните стойности ще стигнат 15-20 градуса, то към четвъртък-петък максималните няма да надхвърлят 10-15 градуса.

“Отрицателни температури обаче не се виждат, повечето стойности ще са положителни, само в котловините, защитени от вятъра, са възможни температури около нулата”, обясни Стойчева, цитирана от “Телеграф”.

Вятърът, който се очаква от събота, ще отслабне във вторник, когато ще бъде най-тихо. Но през следващите дни ще остане ветровито, с временни отслабвания на поривите, когато вятърът обръща посоката си.

Очаква се по-значително застудяване към края на второто десетдневие на месеца – към 18-20 ноември. Тогава температурите ще паднат под климатичните норми. Не се очаква сняг обаче в равнинната част, има вероятност от снеговалеж във високите котловинни полета и Предбалкана.

It is main inner container footer text
Екипът на iNFOBurgas не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е не всяка статия да е 100% истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.