img

Студент излезе смело пред Слави Трифонов: Защо мълчахте досега? Явно, че няма да носите отговорност в парламента

/
/
/
260 Views

По време на срещата със студенти в Пловдив, един от тях попита Слави Трифонов защо досега партия „Има такъв народ“ запазваше мълчание в по-голямата част от кампанията си.

„Тъй като на много от въпросите, които ви се задават, хората от вашата партия, които ходят по медиите, отговарят с „Ще видим“, „Когато му дойде времето“ и т.н. Създава се впечатление за едно много умело избягване на въпросите. Смятам, че когато дадени хора са кандидати за доверие и власт от народа, би следвало когато им се задават въпроси да са максимално точни и ясни, без увъртане. Разбрахме, че вие отговорност в НС няма да носите.

В един пост обаче казахте, че може да го направите от друга институция. В този момент кажете без увъртане коя е институцията, от която ще носите отговорност“, каза студентът Валентин Котев.

Ето и какво отговори Слави Трифонов:

„Виж какво, Маастрихт (бел.а. Слави Трифонов нарече студента така, тъй като той разкри, че учи в холандския град Маастрихт), аз мисля, че когато ти се запознаеш с едно момиче, едва ли като седнеш срещу нея започваш да обясняваш всичко за себе си – „аз съм такъв и такъв“, „миналото ми е такова и такова“. Нали все пак има някои неща, които не трябва да са ясни от самото начало. Първото нещо, което видях и разбрах, е, че отговорността, която мога да нося, не е задължително да е в парламента, тоест не е задължително аз да бъда в парламента.

В парламента трябва да бъдат хора, които имат необходимите качества, образование и квалификация. И смятам, че на база на опита, който имам в намиране на хора, имаме добра селекция. Моето място не е задължително да бъда в парламента.

Реших, че най-доброто е да бъдеш откровен и почтен. Затова и се отказах от това да бъда депутат. Аз си нося отговорността независимо дали съм депутат или не. Това е моето вътрешно убеждение – дали хората ще го разберат или не, ще стане ясно. Дали ще го приемат или не – пак ще стане ясно. Това е възможност, която аз смятам, че мога да използвам.

Мога да бъда откровен, но има още неща, които очаквам да се случат и в зависимост от това как ще се случат, ще преценя. Преди месец не знаех и за това, което ще стане по закона „Магнитски“. Това промени много неща. Така че има неща, които би следвало и би трябвало да се случат, за да взема твърдо решение. Това не означава, че бягам от отговорност.

Напротив – отговорността е нещо, което ако не си готов да я носиш, е отвратително, а ако си готов – ще платиш много висока цена. Аз съм от втория тип – знам, че ще платя висока цена и не се страхувам от това. Едно нещо научих от Царя, който казваше:

„Научете се да бъдете господари на мълчанието, а не господари на говоренето“. Аз се опитвам да бъда господар на мълчанието. Общи приказки знам как да използвам“.

Твоят коментар
It is main inner container footer text
Екипът на iNFOBurgas не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е не всяка статия да е 100% истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.