img

Социалният министър: 200 лв. пенсия е напълно достатъчна. Пенсионерите оцеляваха и със 183 лв

/
/
/
12852 Views

200 лв. минимална пенсия е достатъчна за най-необходимото. Пенсионерите оцеляваха и със 180 лв. Това заяви социалният министър Бисер Петков.

„Нямаме основание за някаква еуфория, но е добре, че сравнително бързо беше реализирано това обещание.

Мисля, че с всичките недостатъци на това решение, то е полезно, защото дава малко повече средства за достоен живот на една голяма група български пенсионери“, допълни министърът.

„Социалната политика трябва да бъде устойчива на база на съответните законодателни инициативи“, каза министърът и посочи, че е важно социалната политика да бъде така финансирана, че хората да могат да реализират своите социални права.

„Имаше забавяне в дейността на съставите на ТЕЛК поради това, че част от разпоредбите на наредбите за медицинската експертиза бяха отменени от ВАС и до приемането на наредбата мина известен период от време, в който имаше напрежение в работата на ТЕЛК-овете. Вероятно и това е допринесло за това забавяне“, заяви още Бисер Петков.

Източник: zarata.info

2 Comments

  1. Тъпо, недоносено, мазно, видиотено копеле, надявам се ти и твоята фамилия да ги сполети тая пенсия и добруваш до 120 години в едно легло със стадо негри издънен зелен педераст!

  2. Дано да останеш с толкова ,гад проклета.

Comments are closed.

It is main inner container footer text
Екипът на iNFOBurgas не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е не всяка статия да е 100% истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.