img

Служебното правителство каза ще продължи ли изплащането на бонуса от 50 лева на пенсионерите?

/
/
/
260 Views

Дали ще продължи да се плаща бонусът от 50 лв. към пенсиите ще стане ясно след като служебният социален министър Гълъб Донев се запознае с финансовото състояние на ведомството и бюджета. Това обясни той след като пое поста от Деница Сачева.

Приоритет за него ще бъде възстановяването на заетостта след пандемията. Ще работя, за да се повиши качеството на работната сила чрез придобиване на нови умения, за да може безработните по-бързо да намерят работа. Ще работя с мисъл за гражданите и за бизнеса, за да бъдат преодолени по най-добрия начин последствията от пандемията, каза още той. И ще постави акцент върху уязвимите групи, които най-много пострадаха от коронакризата. Идеята е да има целенасоченост на плащанията към тях.

Мерките, които работят добре няма да се коригират, но при някои ще се търси промяна. Донев обясни, че в социалното министерство работят професионалисти, с които е работил години наред. Заедно с тях ще направим ефективни мерките, каза още той.

Сачева обясни, че оставя министерството в добро състояние, всички мерки за хората и бизнеса са обезпечени с касовите плащания до края на юни. До края на годината пък са осигурени пари за помощта за родителите, които трябва да гледат децата си докато учат онлайн. Служебното правителство трябва да вземе решение как ще продължи тези мерки, като особено важно е това за туристическия бизнес, защото в разгара на сезона ще има нужда от подкрепа, допълни Сачева. Според нея Донев няма да се подаде на реваншистки настроения и на натиска на улицата.

It is main inner container footer text
Екипът на iNFOBurgas не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е не всяка статия да е 100% истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.