img

Руснак измисли защита срещу „паяка“

/
/
/
1594 Views

Московският финансист дори започна да печели от изобретението си

Всички шофьори мразят „паяците“, независимо в кой град, в коя страна и на кой континент живеят. Особено в центъра на големите градове, където само да оставиш колата си на непозволено място и след няколко минути разбираш, че е качена на „паяка“ и откарана на наказателния паркинг. Скобите са къде-къде „по-хуманен“ метод, а и глобата е доста по-поносима.

Защита срещу паяк

Няма много измислени начина за борба срещу „паяка“. Руснаци например, се опитват да разработят специална аларма, която да изпрати съобщение на мобилния телефон при опит колата да бъде качена на паяка. Такова нещо обаче едва ли ще действа добре – колата се вдига за 2-3 минути и докато дотърчиш…

Защита срещу паяк

Оказва се обаче, че може би има вариант, който почти на 100 процента ще защити автомобила от „паяка“. Автор на тази щура, а както се вижда и от видеото, ефикасна идея, е московският финансист Владислав Тумоланов.

В какво се състои тя? Специална пластина закрива едно от колелата на автомобилът. Така „паякът“ няма да може да го закачи, а законът, поне в Русия, забранява вдигането на автомобила за три от колелата. Владислав дори е започнал производството на части за изобретението си и ги продава само за 3990 рубли, или около 108 лева.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text