img

Русия извади на показ ново хиперзвуково оръжие достигащо 11 200 км/час

/
/
/
415 Views

Няма с какво да му се противопоставим, пише „Вашингтон Таймс“Русия тушира САЩ във вечната надпревара кой е по-по-най във въоръжаването. Москва вече изпитва хиперзвуковия летателен апарат Ю-71 (Yu-71), който 10 пъти превишава скоростта на звука и е способен да носи ядрени бойни заряди, пише „Вашингтон Фрий Бекън“ (ВФБ) с позоваване на доклад на военноанализаторския център „Джейнс информейшън груп“.

Според информацията на ВФБ Русия разработва този летателен апарат от няколко години, а първите изпитания са проведени през февруари 2015 г. Машината е част от руския секретен проект 4202, свързан с ракетната програма. Според авторите на доклада, Москва реализира проекта в опит да преодолее американската противоракетна отбрана, която е създавана за поразяване на атакуващи балистични цели, движещи се по разчетни траектории.Хиперзвуковите маневриращи апарати, като създаваните в Русия, е крайно сложно да се проследи и свали, тъй като не се движи по разчетна траектория, а скоростта на движение достига 11 200 км/час.

Ю-71 прилича на неотдавна тествания китайски WU-14. Както отбелязва „Вашингтон Таймс“, Русия възнамерява през 2020-2025 г. да базира 24 хиперзвукови летателни апарата с ядрени бойни глави недалеч от селището Домбаровски. Хиперзвуковата система предвижда както стратегическа, така и обикновена модификация, съобщава „Вашингтон Таймс“. Към това време Москва ще разполага с нова междуконтинентална балистична ракета, способна да носи Ю-71.
Според вестника Русия възнамерява да използва хиперзвуковия военен проект като инструмент за натиск по време на преговорите със САЩ по контрол на въоръженията, тъй като системата съществено ще ограничи ефективността на американската ПРО.

It is main inner container footer text
Екипът на iNFOBurgas не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е не всяка статия да е 100% истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.