img

Румен Радев избухна: Не на западните ваксини, ще си сложа българската!

/
/
/
232 Views

Румен Радев ще се ваксинира с българска ваксина!

Президентът Румен Радев желае да види как ще се развие българската ваксина срещу COVID-19, преди да се ваксинира и затова на този етап няма да го направи. Това стана ясно от изявлението му пред агенция “Фокус“.
Радев залага на българската ваксина

Ген. Радев се е позаинтересувал как върви създаването на ваксината, разработвана от имунолога проф. Андрей Чорбанов и неговия екип. Засега тя все още не е на пазара, но има вероятност да стане готова до пролетта.

Ако до парламентарните избори българската ваксина е готова, Румен Радев призовава българите да се ваксинират с нея, а не с “Пфайзер” и “Биотех”, преди да отидат да гласуват.

Румен Радев избухна: Не на западните ваксини“Имаме големи традиции в разработването на ваксини. Не виждам защо правителството избра да купи западните ваксини, вместо да инвестира в наша.” – каза Радев.

По-рано днес проф. Чорбанов разкри, че най-малък интерес към ваксината, върху която работи, има от страна именно на правителството. Иначе неправителствени организации и дори частни лица от бизнеса се интересували от проекта.

Днес министър Ангелов разкри, че масовата ваксинация във западните ваксини ще започне през април. Дотогава българската може вече да е готова и мнозина ще имат възможността да изберат именно нея.

It is main inner container footer text
Екипът на iNFOBurgas не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е не всяка статия да е 100% истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.