img

Ромската сватба на годината! Вижте невероятната рокля на булката, издокарана с корона и златни накити (Снимки)

/
/
/
817 Views

Ромските сватби винаги са особено колоритни, но, да си признаем, не блестят с особен вкус и чувство за естетика. Вчера, обаче, една ромска сватба събра очите на всички насред центъра на Пловдив.

Всъщност дамите, които минаха под венчило в паметния ден, бяха две – младоженците не пропуснаха да увековечан брачния си ден с фотосесия и клипове в района на Цар-Симеоновата градина.

Едната от ромските булки се беше издокарала с пищна тюркоазена рокля , богато декорирана със златни накити. Като истинска кралица, брюнетката бе украсила главата си с изключително масивна корона , забелязваща се отдалеч.

ромска булка като от ревю

Другата гиздава мома се бе пременила с една идея по-семпла рокля – лилава, с дантелени орнаменти и отново допълнена от многобройни златни накити.

циганска булка

А младоженеците – като излязли от турски сериал – с елегантни костюми и с настроение, гордо позиращи пред обектива.

Както е известно, при ромите сватбата продължава три дни. На втория ден те отиват на ресторант. На третия ден роднините на младоженеца завеждат булката в бащината къща да си измие косата. Докато гостуват, се приготвя ядене и пиене и се веселят до късно.

ромска булка рокля

Според правило при ромите младото семейство трябва да живее поне една година заедно с родителите на младоженеца, като се учи от опита на възрастните във всичко и най-вече, за да може булката да възприеме обноските на семейството, в което е дошла.

ромска сватба

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text