img

Режисьорът на „Чернобил“: Изрязахме тази сцена, беше невъзможна за гледане (ВИДЕО)

/
/
/
1061 Views

Авторът на „Чернобил“, Крейг Мазин, призна, че е трябвало да изрежат една сцена от четвъртия епизод, защото тя се получила твърде насилствена не само за него, но и за останалата част от екипа.

А именно, в четвъртия епизод от поредицата, ликвидатори, мъже от всички части на Съветския съюз, които почистват района около завода и убиват животни, които живеят там, за да предотвратят разпространението на радиация.

Сред опитните войници, които са били в Афганистан, в един момент идва автомеханикът Павел, който е чувствителен по природа, но трябва да убива домашните любимци, които са останали в изоставените домове в Припят.

Мазин решава да премахне сцената, когато Пол трябва да убие новородени кученца.

„За много хора беше трудно да видят сцената с ликвидирането на животните. Това наистина се е случило и Светлана Алексиевич пише за това в книгата „Гласът на Чернобил“. Реалността била още по-лоша. Снимахме сцената, с избиването на кученцата, но решихме да я отхвърлим, защото беше прекалено тежка. Различните хора имат различни възгледи, но след излъчването на четвъртия епизод знаех, че не сме направили грешка ”, казва Мазин.

Източник: Политиката

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text