img

Проф. Коста Костов закопа Асен Балтов: Жажда за власт, обществени поръчки и возене в джипката, аз се обграждам с умни хора

/
/
/
380 Views

Един от най-добрите лекари на България – проф. Коста Костов, закопа малкото останало от изритания от „Пирогов” Асен Балтов с точното и ясно определение за фигуранта на хунтата – човек, жаден за власт, обществени поръчки и возене в джипката на Баце.

„Направих намек към Бойко Борисов да ни срещне с Националния оперативен щаб, защото членовете се настроиха дефанзивно. Оттеглих Експертния съвет, за да се избегна конфронтация с НОЩ”. Това заяви топ пулмологът проф. Коста Костов, председател на Експертния съвет, който беше направен в началото на пандемията към НОЩ.

„Разбрах, че по-нататък ние ще се превърнем в патерица на НОЩ, което беше немислимо за мен и моите колеги. (…) Не искам да си губя времето да мисля за Мутафчийски. Аз се обграждам с умни, академично мислещи хора, за съжаление той не е от тях“, допълни пулмологъту предаде „Евроком”.

„Виждате, че три други болници имат 100 пъти по-малко души, отколкото има „Пирогов” по тази пътека чернодробна недостатъчност с пост ковид. Ще ви разкажа за моя опит.

През мен са минали не по-малко от 500 пациенти с пост ковид. Нито един от тях не съм хоспитализира с тази пътека. Чернодробните нарушения след ковид са изключително редки“, подчерта той.

Според него е нелогично да има 600 души по тази клинична пътека.

„Протестите рискуват да сложат петно на болницата“, категоричен е проф. Костов и добави, че някои хора живеят със слогъна, че докато са живи, няма да умрат.

„Това, че няма да си началник, не означава, че няма да работиш професията си. Това жажда за власт, за разпределяне на функции, обществени поръчки и возене в джип (визира проф. Балтов – бел.ред.).

Източник: Народ

It is main inner container footer text
Екипът на iNFOBurgas не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е не всяка статия да е 100% истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.