img

Предлагат масово затваряне на цяла Европа

/
/
/
353 Views

Белгийският премиер Александер де Кро e готов с крайно предложение – ще предложи на заседанието на Европейския съвет днес пътуванията за развлечение в ЕС да бъдат забранени като мярка срещу пандемията, съобщиха местни медии.

Намерението на Брюксел е да останат няколко изключения – да се запази възможността за пътуване на служители по работа, включително на водачите в товарните превози. Страната дори обмисля дали да не възстанови проверките по границите със съседните държави, предаде БТА.

Германия, която постоянно затяга правилата в епидемията, била склонна да подкрепи подобно крайно предложение. Франция обаче по-скоро няма да подкрепи радикалната идея, тъй като в битката срещу заразата разчита най-вече на масовото тестване на пътуващите. Европейската комисия вчера призова границите в ЕС да не бъдат затваряни самоцелно.

Източник: newsbgcom.eu

It is main inner container footer text
Екипът на iNFOBurgas не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е не всяка статия да е 100% истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.