img

Къща пълна с хора се срути в Смолян, вадят 11 души от които 7 деца

/
/
/
166 Views

7 деца и четирима възрастни извадиха от срутена къща в смолянския квартал Станевска. На ул. „Младост“ срутилата се къща на ромите е до дерето. След като водата придошла от обилните валежи къщата се срутила и затрупала хората вътре. Сигналът е подаден около 22. 45 ч вечерта. „Умряха всички идвайте, пълно е със загинали“, обявил глас на тел.112.

По първоначални данни затрупаните бяха 7 души. Екипи на пожарната, полицията и община Смолян веднага отидохме на мястото и извадихме от отломките първо двама възрастни и 7 деца, а от друга стая още двама възрастни, общо 11 души. Всички са транспортирани и прегледани в болницата от Спешна помощ и полицията. С данни, че са по-сериозно пострадали са двама души – 7 годишно дете и 50-годишна жена.

Те са без опасност за живота, оставени са в болницата за наблюдение“, каза шефът на ОД на МВР – Смолян Николай Димов. Срутилата се къща е стара и паянтова. Цяла нощ екипи на пожарната и полицията са дежурили на мястото, за да следят да не пострадат още хора. На адреса на къщата са регистрирани 19 души. Сега те са без дом.

It is main inner container footer text
Екипът на iNFOBurgas не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е не всяка статия да е 100% истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.