img

Истинската история на едно 21-годишно момиче, което е най-младият човек в света с присадено лице

/
/
/
363 Views

21-годишно момиче е най-младия човек в света с присадено лице. След неуспешен опит за самоубийство Кейти Стабълфийд не успява да отнеме живота си, но губи лицето си, видя HotArena.
За нея светът научи през септември 2018, когато се появи в септемврийския брой на „Нешънъл Джиографик” в булчинска рокля.
Днес, седем месеца по-късно, тя все още продължава да се възстановява, но вече има ново лице.
Историята на Кейти започва през 2013 година, когато семейството й се мести от Флорида в Кентъки. Двамата й родители са учители, намират си работа в средно училище, а Кейти е записана там като редовна ученичка.
Една история за болката на малкия човек от голямата планина: Родопчанката, чиято съдба докосна сърцата на хиляди

Всичко изглежда наред, а и съвсем скоро момичето се запознава със свой връстник, в когото се влюбва. През 2014 година обаче в ръцете й попада телефона на гаджето й, но със съобщения предназначени за друго момиче, пише „България днес”.
Отчаяната девойка се разделя с любимия си, но изпада в тежка депресия. И толкова жестока и трудна, колкото е и първата нещастна любов.
Родителите й са отчаяни, че не могат да й помогнат, затова решават да я отпратят за малко от Кентъки.
Момичето само намира „разрешение” на проблема си. Докато гостува на брат си Робърт, прави опит да се самоубие като се прострелва в главата с ловното му оръжие.

За щастие не се прицелва точно, но лицето й е изключително пострадало. Тъканите се срастват след терапията, но лицето й е абсолютно обезобразено, пише „България днес“.
Следващите 3 години са кошмар за семейството–момичето претърпява 12 операции с цел лицево-черепна реконструкция, но с ограничен ефект. През 2017 година медиците от клиниката по хирургия в Кливланд научава за нейния случай и предлагат да й присадят лице.
„Трябваше да чака повече от година за донор”, споделят нейни близки. Накрая, през 2018 година Кейти получава ново лице.
То принадлежи на нейна връстничка, която умира от свръхдоза.

Интервенцията продължава часове, като по това време е сменен и част от скалпа, а от старото лице на момичето не остава абсолютно нищо.
Възстановяването отнема време, но операцията в крайна сметка е успешна. „Много сме щастливи. Косата на дъщеря ни порасна отново. Сега може да се радва на живота и да мисли за бъдещето”, споделя с умиление майката Алисия.
Пациентката също е щастлива.
„Никога не съм се смятала за красива. Харесвам новото си лице. Но това не е най-важното. Най-сетне мога да живея нормално”, казва късметлийката.
Да е жива и здрава.
Източник: Хотарена

It is main inner container footer text
Екипът на iNFOBurgas не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е не всяка статия да е 100% истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.