img

Ето кой е килърът на Васил Илиев! Една бележка разкрива всичко!

/
/
/
6001 Views

Самоубилият се в столичния квартал Бояна бизнесмен Лъчезар Иванов – Лъчо Терориста е бил разследван в миналото от службите, че е физическият килър на създателя на ВИС Васил Илиев. Като поръчката за смъртта му е дадена от… брат му Георги Илиев, според бивши полицаи.

Васил Илиев бе ликвидиран на 25 април преди 21 години пред столичния ресторант „Мираж“. Според екс ченгетата братоубийството е извършено от алчност.

Към онези години Георги е бил с почти нулев авторитет в ъндърграунда и всички мутри в България слушали само батко му.

Което породило в него болезнена омраза към най-близкия му роднина, стигаща до крайността да поръча ликвидирането му, пише Скандално.нет. Такива слухове отдавна вървят в ъндърграунда, но за първи път излиза информация и кой е физическият килър.

Ето кой е килърът на Васил Илиев! Една бележка разкрива всичко!
Ето кой е килърът на Васил Илиев! Една бележка разкрива всичко!

Георги Илиев и Лъчо Терориста се познават от юноши. именно Главния е човекът, който направил приятеля си милионер, взимайки го като съдружник в свои фирми. Направил това и като благодарност за гнусната мокра поръчка.

Благодарение на финансовата помощ на Жоро, Лъчезар основава през 1999 г. първата си легална фирма „Бетон-1“, която открива производствена база в столичния квартал „Люлин“. Бивши ВИС-аджии разкриват, че Георги Илиев му осигурил първоначалния капитал от 3 млн. лв., а след това получавал 50 % от приходите на дружеството. Тогава неразделно към двамата бил и друг легендарен герой от ъндърграунда, също вече покойник – Митко Маймуняка.

Бизнесът на Лъчезар Иванов вървял по мед и масло и той не само че върнал заема на Георги Илиев, а и натрупал лично богатство от десетки милиони.

От 2003 г. Иванов ударно навлиза в схеми с добив на инертни материали за строителство. Собственик е и на 10 вятърни генератора в Сливен. Близък е с гангстера Йосиф Йосифов – Иоско от Сливен.

През 2012 г. едно от дружествата на Лъчо Терориста получава разрешително да получи добив на метали край Невестино. В последните години повечето от фирмите на бизнесмена се водят на името на сина му.

Иконом от баровска къща на ул. „Беловодски път“ в Бояна на 10-ти юли миналата година сутринта откри Лъчо Терориста минути след като бившия ВИС-аджия си пуска куршум в главата.

52-годишният бизнесмен се гръмна със законния си пистолет „Смит и Уессон“. Опрял дулото до дясното си слепоочие и дръпнал спусъка докато стоял на включен двигател в баровския си джип „Ауди“. Куршумът пробил лявото странично стъкло на возилото и изпаднал в тревата. След като натиснал спусъка, кракът на Иванов се отпуснал на педала на газта, аудито тръгнало и се бутнало в дърво. Още при първия оглед криминалистите бяха сигурни, че 100 % се касае за самоубийство.

Доказателствата за това бяха няколко: Джипът е бил със заключени отвън врати.

В ръката на Иванов беше открит законния му пистолет, а по пръстите му имало характерния за стреляне нагар на кожата. Така версията за убийство отпадна. На таблото над волана пък била оставена малка бележка с телефонния номер и името на съпругата на терориста – Светла. В колата е намерен още един пистолет и сума от 1000 лева.

„Имам пари, но не се чувствам щастлив. Искам да отида на едно по-добро място“. Това споделил пред свои приятели Лъчезар иванов ден преди да вземе фаталното решение.

2 Comments

Comments are closed.

It is main inner container footer text
Екипът на iNFOBurgas не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е не всяка статия да е 100% истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.