img

Един човек в България пръска заразата свободно в цялата страна

/
/
/
772 Views

„Човекът хванал самолет за Бергамо, за центъра на пандемията! После отишъл в Барселона, друго заразено място. След това в София.

От столицата се прибрал във Варна и се предал веднага, явно уплашен от взетите мерки за тежки глоби и затвор.

За ето това говорим, уважаеми. Знаете ли колко ресурс трябва да се впрегне сега, за да издирим всички пътували в самолета с този болен от коронавирус“, изригна генералът.

Заради същия пътник, заразен с коронавирус, който се е возил във влак на БДЖ от железниците веднага взеха мерки, съобщават от БНТ.

„БДЖ предприе незабавни действия по изолиране на подвижния състав от вагони, с който е обслужен бързият влак № 2601 от София за Варна на дата 14.03.2020 г.

Мярката е предприета, след като е установено, че диагностициран с коронавирус пациент е пътувал с този влак.“

Четирите вагона от състава на влака са изолирани и поставени под карантина. Превозният персонал, който е бил на смяна във влака, също е поставен под карантина, като на служителите са взети проби за изследване, пише dnes.bg.

Националният железопътен превозвач препоръчва на своите клиенти да спазват висока лична хигиена като често третират ръцете си с мокри кърпи и дезифектантни разтвори след осъществен допир с предмети на обществени места, да наблюдават здравословното си състояние и да не предприемат пътуване при съществуващи здравословни проблеми или забелязани симптоми на дискомфорт.

Хора, осъзнайте се и бъдете отговорни! Останете си вкъщи!

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text