img

До всички шофьори: въвеждат ни нова задължителна винетка

/
/
/
515 Views

Едни 82 депутати по тъмно и набърже са сменили винетка номер 6.

Късно повдигам въпроса, защото никой не разбра, че изобщо има подобна инициатива в парламента.

Аз съм намерил 15 организации, които са съпричастни и с нито една организация не е съгласувана промяната. Безусловно трябваше да има обществен дебат за това. Това коментира председателят на софийския автомобилен ретро клуб Искрен Миланов в ефира на „Честно казано с Люба Кулезич“.

От 12 юли 2021 г. ще се издават нови удостоверения за техническия преглед и нови стикери за преминат преглед. В стикерите ще се отразява и екологичната група на автомобила. Екологичната група ще се контролира визуално и с чип, който ще бъде вграден в стикера. Стикерът ще бъде поставян на предното стъкло на автомобила (в средата зад огледалото за задно виждане) и ще важи до следващия технически преглед.

„Това е едно от най-големите нарушения срещу автомобилистите. Тази винетка ни я пакетират като грижа за екологията, но зад всяка една винетка стои 1.40 лв. себестойност, която няма кой друг да я плати освен крайния клиент и сложете поне едни 4 лв. куриерски разходи, за да може тя физически да достигне до стъклото на автомобила.

Винетката няма да се сложи по време на техническия преглед. Изглежда тя ще ни бъде внедрена насила, защото не е имало обществено обсъждане“, коментира той.

„Това най-вероятно ще се случи в печатницата на депутата от БСП Петър Кънев, а екологичния ефект от тази винетка ще е отрицателен“, допълни Миланов.

It is main inner container footer text
Екипът на iNFOBurgas не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е не всяка статия да е 100% истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.