img

Гледах как съседката мъкне стари гуми и копае в градината. Отначало ѝ се присмивах, но като видях крайния резултат… (снимки)

/
/
/
201 Views

Всеки, който си има дворче, тайничко мечтае да си направи там  собствено езерце.

Но повечето се отказват, мислейки си, че е трудно начинание. Напразно! Оказва се, че малкият личен оазис в градината  може лесно да се изгради собственоръчно, при това – върху всякакъв терен!

Днес от Магазина за Новини сме ви приготвили страхотна идея, която ще ви помогне да преобразите двора си до неузнаваемост. А всичко, което ви трябва, са няколко стари гуми и малко търпение!

езерце от стари гуми

Как да си направим езеро в двора?

За да започнете, отделете няколко стари гуми с различни диаметри. В този случай са 3, но можете да експериментирате с количеството. Основното нещо е технологията!
езерце от стари гуми

На предварително уточненото място изкопайте дупка за всяка гума. Диаметърът на отвора трябва да съответства на диаметъра на гумата. В долната част насипете не много тънък слой пясък.
езерце от стари гуми

В получените ями поставете гумите. За да бъде бъдещото езеро в хоризонтално положение, можете да използвате нивелир.
езерце от стари гуми

Отрежете горната част на гумата с помощта на  циркуляр.
декоративно езерце от гуми

Уверете се, че ръбовете на изрязаните гуми са равни.
езерце от стари гуми

Изравнете вътрешната част на бъдещето си езеро с помощта на подходяща облицовка. За да направите това, можете да използвате обикновен полиетилен, но ние ви препоръчваме да си купите специален материал за хидроизолация. Оставете ръба на облицовката да виси отвън и го фиксирайте, като затиснете с  големи камъни.
езерце от стари гуми

Покрийте площта около гумата с декоративни камъни или друг материал, който ви хареса. В почвата около езерцето може да засадите трева или  сукуленти. Ще изглежда страхотно!
езерце от стари гуми

След като облагородите почвата и наредите подходящи камъчета, може да напълните с вода готовото езерце.
езерце от стари гуми

И ето: малкият ви личен оазис е готов! Истинският гвоздей на пейзажа!
декоративно езерце от гуми

Ето и още идеи, споделени от ТРГ, които и Вие може да използвате за вдъхновение:

езерце от стари гуми

езерце от стари гуми

езерце от стари гуми

езерце от стари гуми

Хареса ли ви идеята? Ще се радваме ако я споделите я с приятели!

It is main inner container footer text
Екипът на iNFOBurgas не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е не всяка статия да е 100% истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.