img

ГДБОП и навигация!? Грешен адрес и… бито семейство с бебе на 4 месеца

/
/
/
262 Views

Семейство от столичния квартал „Левски Г“ разказа за ужаса, преживян от тях миналата седмица, по време на спецакцията за разкриване на наркогрупа в София.

Оказва се, че ГДБОП погрешка разбили вратата, сложили им белезници и претърсили дома им, без да имат нищо общо с каквото и да е престъпление.

„Събудих се в 6 без 5 сутринта от трясъка на външната врата, подадох се на прозореца и попитах какво става. Отговориха ми: „Тихо, от ГДБОП сме, отиваме срещу вас“, описва Десислава Крумова акцията от миналия понеделник.

„Как срещу нас?! Там живеят децата ни, има бебе“, започнала да вика жената. Много хора с качулки и автомати почнаха да разбиват, да крещят, а аз викам: „Бебето, бебето“. Другата ми дъщеря също излезе и започна да плаче, казвахме им: „Имат грешка“, а те ни викаха: „Боклуци, млъкнете!“, описва тя кошмара си пред bTV.

Имало и цивилни пред вратата им, които също не обърнали внимание на опитите да им обяснят.

Дъщеря й от разбивания апартамент, без да знае какво се случва, в ужаса си й звъннала по телефона и казала: „Убиват ни, ела спаси детето“.

Само ни наричаха: „Боклук!“ и на въпросите ми какво става, отвърнаха: „Ще разберете по телевизията“, категорична бе Крумова, която още се разплаква, когато разказва случката.

Освен зетя, който е бит, дъщеря й с 4-месечното бебе също е ритана, описва майка й премеждията с полицията.

„Бях на земята без да се съпротивлявам, но имаше удари по главата, гърба“, разказа млад мъж, който обаче не показва лицето си.

„Бях безсилен, нищо не можех да направя. Сложиха ми белезници, а после ми пуснаха и електрошок, без изобщо да се налага“, твърди той.

„Боклук“ бил отговорът и на неговите въпроси.

Накрая го попитали дали е Станислав. „А аз такова лице не познавам“, обяснява мъжът. Тогава по думите му разбрали, че блокът е сгрешен.

„И само ми свалиха белезниците и просто си излязоха. След половин час доде шефът на отдела им и ми се извини, че такива грешки стават“, разказа бащата на бебето.

На Десислава обаче никой не й обяснил и не се извинил.

„15 минути не знаехме какво се случва“, казва тя. Звъняла на 112 и молела да пратят полиция и линейка, защото й пребили децата. От полицията никой не ни потърси, линейката дойде след час, каза жената.

„Да, виждаме ГДБОП, качулки, полицаи, но нищо не знаем. Като дойде шефът на оперативната група да обясни, че стават грешки, го попитах не проучват ли кой живее там. „Г-жо, MAPS ни подведе – навигацията“, бил отговорът му!?

Шефът на ГДБОП Любомир Янев потвърди на брифинг миналата седмица, че има такава грешка, но отказа информация до приключване на вътрешна проверка.

1 Comments

Comments are closed.

It is main inner container footer text
Екипът на iNFOBurgas не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е не всяка статия да е 100% истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.