img

Важно откритие може да тушира смъртоносна болест! Учените са на прага да открият лекарство срещу ХИВ!

/
/
/
783 Views

Професор Алисин Роджърс от Университета  в Лондон сподели пред вестник “Гардиън”, че е било извършено проучване сред 1000 двойки, в които единият партньор е болен от ХИВ.

Тестовете са били извършени в цяла Европа и резултатите показали, че при прием на антиретровирусни лекарства, другият партньор не се е заразил дори при полов акт без презерватив.

Той добавя още, че мъже заразени с ХИВ не могат да предават вируса на своите партньори, ако приемат антиретровирусни лекарства. Важно е да се отбележи, че вируса трябва да бъде овладян навреме и да се предприемат съответните мерки.

В тази връзка в Русия смятат да променят своите закони и да криминализират фалшивото разпространение на информация и отричане на ХИВ вируса. Статистически данни показват, че близо 1,2 милиона души са ХИВ-позитивни. Като през изминалата година са регистрирани нови 100 000 души.

It is main inner container footer text
Екипът на iNFOBurgas не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е не всяка статия да е 100% истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.